?

Hvordan slutter man å komme for seint hele tiden?

Mann 23 . 26 April 2021
Spørsmål

Hvordan slutter man å komme for seint hele tiden? Kan en psykolog svare på dette? hvordan endrer man strukturen i hjernen? er alltid 5 min - 30 min og noen ganger 1t - 1,5 t forsinket. Hva i hjernen min er det som mangler, hvordan endrer man dette? og la oss si jeg f.eks. starter 11:00, hvorfor tror hjernen min da at jeg skal ut 11:00 og rekke det da, je gve tje gmå ut tidligere men hjernen min fungerer ikke, hva mangler, hva er dette for noe, dette er flaut og kan ikke

Mann (23)
Fagperson svarer
Hei

Takk for et fint spørsmål! 

Ikke var flau, du er ikke alene om å ha det slik. Du kan endre din atferd ved å fokusere på å lage støttende rammer rundt problemet ditt. Etter du har praktisert det en stund blir hjernen vant til å gjøre det slik. 

Jeg foreslår at du lager ukeplan med viktige avtaler og planlegger hvor lang tid du bruker på å komme deg til stedet. Så setter du alarm eller varsel på mobilen når du skal begynne å forberede deg på å gå/reise. Kanskje du også trenger en liten påminner underveis, kanskje et kvarter før aktiviteten starter. Beregn litt ekstra god tid på reise, så får du en ny erfaring med å være ute i god tid. Kikk på ukeplanen hver kveld slik at du holder den i hukommelsen lenger. Da øker sjansen for at du skal huske det. Hvis ikke blir du påminnet av mobilen fordi du allerede har laget en plan. 

Lykke til! 

 

Hilsen psykologen 

 

Finner du ikke det du leter etter?